Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, yarın yapılacak il kongresi öncesinde Ak Parti İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle il başkanlığına aday gösterildiğini açıkladı.
İl Başkanı Mete paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Kıymetli kardeşim. Sizlerle beraber yürüdüğümüz bu kutlu yolda Ak Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız SN Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin tensipleriyle il başkanlığı görevine aday gösterildim. Sizleri 10 Şubat Cumartesi Saat 13.00’de gerçekleştirileceğimiz kongremize bekler, hayırlı cumalar dilerim. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete.”
HAYRETTİN ŞAŞMAZ SÖZÜNÜ TUTTU
Geçtiğimiz günlerde Kadem Mete’nin adaylığına ilişkin Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibi olmadığını öne sürerek Ak Parti İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hayrettin Şaşmaz, bu açıklama üzerine Mete’nin paylaşımının altına şu notu düştü: “Hayırlı olsun, Bize öğretimize uygun davranmak düştü. Adaylık sürecimde kamuoyuna ve yazılı basında da söylediğim gibi davamın lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘tensip’ alınması durumunda liderimin kararına irade beyanına öğretim gereği saygı duyarım demiştim. Biz canlı yayındayken resmi sosyal medya adresinden açıklama yapılmış. Hayırlı olsun. Eleştirim bakidir. Umarım 2019 yolunda daha etkili bir siyasi performans ile davamız sorumluluk alanlarca Muğla’ya daha iyi anlatılır.”



