Ortaca’da ulusal bir haber ajansına muhabirlik yapan Cihan K, hakkında “muğladan haber var “adlı sitenin sahibi gazeteci Ömer Kundakçı tarafından özel haber adı ile “fındık faresi yakalandı” manşeti ile bir haber yayınlandı.Haberin metni şu şekilde;
“FINDIK FARESİ” YAKALANDI…
ÖMER KUNDAKÇI (ÖZEL HABER)
Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir işyerinin para konulan çekmecesinden bir süredir para çalan kişi saniye saniye güvenlik kameralarına yakalandı.
İşyeri sahibi, Ortaca’da ulusal bir haber ajansının muhabirliğini ve bazı yerel gazetelere de haber yapan evli ve 1 çocuk babası Cihan K. (52) hakkında Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu.
-İşyeri sahibinden önce davrandı, 20 saniyede 200 lira götürdü
Edinilen bilgiye göre, Ortaca Terzialiler mahallesi Cumhuriyet caddesinde işyeri sahibi yaptığı günlük hasılatında bir miktar para eksildiğini fark etti.
Olayın yaşandığı gün çekmecede bulunan parayı almak için gelen işyeri sahibi, paranın çekmecede olmadığını fark etti.
İşyerine ait güvenlik kameralarını inceleyen işyeri sahibi, kendisinin yanına gelen ve Ortaca’da ulusal bir haber ajansının muhabirliğini ve bazı yerel gazetelere de haber yapan Cihan K.’nın masadaki çekmeceyi açarak kasada bulunan 200 lirayı işyeri sahibinden önce davranarak cebine koyduğunu gördü.
Rahat tavırlarıyla dikkat çeken, yakın çevresinde de “Fındık Faresi” lakabıyla bilinen Cihan K.’nın işyerine girişi ve çekmecedeki 200 lirayı 20 saniyede alarak soğukkanlı bir şekilde cebine koyması saniye saniye güvenlik kameralarınca kaydedildi.
-3 ayda 9 bin lira buhar oldu, Kamera kayıtları devre dışı
İşyeri sahibi kasadan paraların çalınmasını yaklaşık 9 bin lirasının buhar olmasından sonra fark etti. İşletmede her hesap görülmesinde ortalama 200-300 lira eksik çıktığını fark eden işyeri sahibi güvenlik kameralarını incelemek üzere servisi aradı. Kayıtları inceleyen teknik elemanlar kameraların çalıştığını ancak kayıt sisteminin birileri tarafından bilinçli olarak devre dışı bırakıldığını ve kayıt yapmadığını söyledi.
-İşyeri sahibi şikayetçi oldu
Kamera sisteminin yeniden devreye sokulmasının ardından sık sık işyerinde yaşanan para kaybolması olayı gün yüzüne çıkarıldı.
Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra şoka uğrayan işyeri sahibi, Cihan K. hakkında Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu.
Olayla ilgili çok yönlü olarak soruşturma başlatıldı.



