Bilim ve Sanat Şöleni: TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Sergi Açılışı Dalaman Çiftlik ortaokulunda yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Okul Müdürü Adem TOKSÖZ’ün açılış konuşmasıyla devam etti.
Toksöz konuşmasında “
Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Değerli Okul ve Kurum Müdürlerimiz, Saygıdeğer Meslektaşlarım, Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar ve Sevgili Öğrenciler…
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI kapsamında gerçekleştirdiğimiz okulumuzun bilim fuarına hoş geldiniz.
Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki; “ Dünyada her şey için , medeniyet için, hayat için , başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir.” Bu düşünce ışığında unutulmamalıdır ki bilim, insanlığın gelişiminde ve geleceğin inşasında en güçlü rehberlerden biridir. Bu anlamda biz ÇİFTLİK ORTAOKULU eğitimcileri olarak, akademik beceriler ve ahlaki değerlerle donattığımız öğrencilerimizi sadece bilgiyi ezberleyen bireyler olarak değil; sorgulayan, araştıran, merak eden ve üreten bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı da tam olarak bu hedefe hizmet eden çok değerli bir platformdur. Öğrencilerimiz bu süreçte hayal güçlerini kullanarak fikirler geliştirdiler, araştırdılar, denemeler yaptılar ve ortaya birbirinden kıymetli projeler koydular. Bu fuarda, sadece bir sergiyi değil; aynı zamanda öğrencilerimizin emek, azim ve yaratıcılıklarının bir yansımasını göreceksiniz.
Yaptığımız çalışmalarımızdaki temel amacımız öğrencilerimizin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilerimizde var olan proje hazırlamadaki zorluk, sıkıcılık, gibi klişeleşmiş önyargıları kırmaktı. Bu yıl ÇİFTLİK ORTAOKULU olarak daha önceki yıllarda düzenlediğimiz 4006 –A projelerinin bir adım ilerisine geçerek 4006-B projeleri yazmaya odaklandık ve başarıyla neticelendirdik.
Biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda öğrencilerimizin el emeği göz nuru resimlerini, 20 adet TÜBİTAK 4006-B projemizi,1 adet TÜBİTAK 22-04 Projemizi ve bu yıl ortaokul olarak Dalaman’da sadece okulumuzda uygulanan Harezmi Eğitim Modeli projesini görme imkanı sunacağız siz değerli konuklarımıza. Projelerimizi yaklaşık 90 öğrencimiz 27 danışman öğretmenin gözetiminde hazırladılar.
Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız Bilim ve Teknoloji ile inşa edilecek Türkiye Yüzyılının mimarları olacaklardır. Öğrencilerimizin her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaklardır.
Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve geleceğin sanatkarları ve bilim adamları olacak olan öğrencilerimize, proje yürütücümüze,yaptığımız çalışmlarda bizlere desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ersal Ersin AVCI’ya, davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran Kaymakamımız Sayın Mesut YAKUTA’nın şahsında siz değerli konuklarımıza teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bizlere bu fuar imkanını sağlayan TÜBİTAK’a da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Ardından öğrencilerin sunduğu halk oyunu gösterisi izleyicilerden büyük beğeni aldı.
Görsel sanatların zenginliğini gözler önüne seren resim sergisi gezildikten sonra, merakla beklenen Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı. Fuarda, Dalaman’da Ortaokullar arasında ilk kez Çiftlik Ortaokulunda uygulanan Harezmî Eğitim Modeli Projesi kapsamında hazırlanan özgün ürünler, TÜBİTAK 2204-B Araştırma Projesi ve 96 öğrenci ile 27 danışman öğretmenin rehberliğinde hazırlanan 20 adet TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuari Projesi sergilendi.
Etkinliğe Dalaman Kaymakamı Mesut YAKUTA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersal Ersin AVCI, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.


