15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında; 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü Dalaman Şehitliğinde saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşımız okundu. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua yapıldı. Dalaman Kaymakamı Mesut YAKUTA şehitlik defterini imzaladı. Daha sonra Merkez Camisinde Şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif ve dualar okundu.
Programlara, Kaymakam Mesut YAKUTA, Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Konuralp DURAĞAN, Şehit Yakınları ve Gaziler, Kurum Amirleri ve çalışanları, Siyasi Partilerin temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar, Vatandaşlar ve Basın Temsilcileri katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında;
Dalaman Kaymakamı Mesut YAKUTA ve eşi Dr. Derya YAKUTA ev sahipliğinde şehit yakınları ve gaziler onuruna Yosun Restorantta akşam yemeği düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında;
Dalaman Belediye Hizmet binası önünden başlayıp Atatürk Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanındaki Anma Programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 15 Temmuz ve tüm Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve duası yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşması canlı olarak izlendi. Kaymakam Mesut YAKUTA’nın konuşmasının ardından, 15 Temmuz konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiirler okundu ve sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra saat 00.13’de tüm camilerimizde selalar okundu.
Dalaman Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklere Dalaman Kaymakamı Mesut YAKUTA, Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Konuralp DURAĞAN, Dalaman Belediye Başkanı Sezer DURMUŞ, Kurum Amirleri ve çalışanları, Siyasi Partilerin temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar, Vatandaşlar ve Basın Temsilcileri katıldı.#15temmuz #millibirlik #dalaman