“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 Günü “Mareşallik” ve “Gazilik” unvanı verildiği günün yıldönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.
Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, bağımsız ve hür yaşamasını sağlamıştır.
Vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda Şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın bir sembolüdür.
Şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan bu vatan topraklarını korumak, bayrağımızı bu topraklar üzerinde dalgalandırmak hepimiz için milli bir görevdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”